Radiësthesie producten

De term radiësthesie komt uit het Latijn en betekent 'gevoelig voor straling'. Het is de wetenschap om informatie te krijgen uit energieniveaus die niet direkt toegankelijk zijn voor de vijf fysieke zintuigen (horen, zien, voelen, proeven en ruiken). Daarbij wordt gebruik gemaakt van de gevoeligheid van de mens voor trillingen. Door gebruik te maken van instrumenten kunnen minieme wisselwerkingen tussen de vibraties van het energieveld van de persoon die de metingen doet, en dat van het te onderzoeken object, zichtbaar gemaakt worden.
Eén methode is te omschrijven als 'communiceren' met behulp van een pendel met je onderbewuste. Je neemt een pendel (elke vorm van gewicht voldoet, hangend aan een koord, bijvoorbeeld een schoen aan een veter), beweegt het en maakt een afspraak met jezelf. Bijvoorbeeld een beweging met de wijzers van de klok is bevestigend. Bij dit systeem moet je vragen stellen. De betekenis van wat je op die manier waarneemt kan een probleem zijn omdat het subjectief gekleurd is. Duidelijke waarnemingen worden met deze methode bepaald door de helderheid van de vraag en de mate waarin de vragensteller ervaren en onbevooroordeeld is. Andere instrumenten die voor deze methode geschikt zijn is de L-vormige haakroede of de Y-vormige wichelroede. Het voordeel van deze methode is dat de eigen waarneming getraind wordt door de visuele bevestiging van het instrument. Er is een ander type van radiësthesie waarbij de metingen gebruikmaken van een kwalitatieve of kwantitatieve schaal of van pendels die afgestemd (zie resonantie) zijn doormiddel van de vorm of het materiaal. Deze waarnemingen zijn minder gevoelig voor persoonlijke inkleuring; metingen van verschillende waarnemers kunnen beter vergeleken worden en resultaten zijn beter te communiceren. Wat blijft is dat de beoefenaar in feite het instrument is en het instrument de wijzer met schaalverdeling.  © J.H. van Splunter.
In deze categorie hebben wij een groot assortiment van pendels en wichelroedes van eenvoudige tot zeer luxe pendels met trillingvrije kettingen voorradig.
Pendels met een compartiment. Pendels zijn er van diverse materialen: hout, koper, brons, witmetaal. Bergkristal, rozenkwarts en amethyst zijn de meest populaire halfedelstenen die worden gebruikt voor pendels. De beste kwaliteit zijn de AA-grade pendels.